Dönthetünk: reklámozott szerek, gyógyteák, vagy összetettebb természeti kincsek

Az ember természetéből adódóan sajnos csak akkor kezd el figyelmet fordítani az egészségére, amikor már baj van. Mintha az egészségünk teljesen természetes állapot lenne, s a betegség csak másokkal fordulhatna elő. Ez már a régi korokban is jellemző volt az emberekre. Bizonyítja ezt egy régi, ókori közmondás is: facile cum valemus, recta consilia aegrotis damus Vagyis: Amíg egészségesek vagyunk, szívesen adunk jó tanácsot másoknak.

 

Baj esetén reklámozott szerek, gyógyteák, vagy más természetgyógyászati termékek?

De mi történik akkor, ha velünk esik meg a baj, és valamilyen hirtelen egészségromlás következik be. Az emberek hozzáállásában manapság két irányvonalat különböztethetünk meg. Vannak, akik azonnal a reklámokból megismert szereket választják, de akadnak szép számmal olyanok is, akik a természet erejét veszik igénybe, s patikaszerek helyett gyógyteák és természetes készítmények segítségével tesznek az egészségük javításáért. Ebben is fokozatok figyelhetők meg.

 

A gyógynövényből készített gyógyteák csupán egy része a természetben található kincseknek, melyeket az ember sikerrel használhat gyógyulásra. Vannak olyan termékek, amik az állatvilágból érkeznek az emberhez. Gondoljunk csak a méhek munkájára. Ezek a szorgalmas kis lények azért is jó példái az állatvilág gyógyító egyedeinek, mert több dolgot is felsorolhatunk, ami az ember számára fontos. Mindannyian tapasztalhattuk már a méz áldásos hatásait egy-egy meghűlés esetén.

 

A propolisz, a méhpempő és újabban a méhméreg, melyek szintén használható eszközzé váltak a természetgyógyászatban. Így aztán nemcsak a gyógyteák jelentik az egyedüli megoldást az egészség természetes úton történő megőrzésében.
Ez csak néhány példa volt a természetgyógyászat széles és nagy távlatokat mutató eszköztárából.

 

Megjelölve , .Könyvjelzőkhöz permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.