EGÉSZSÉGMEGŐRZÉS CIKKEK
Hogyan segíthet a méhpempő az egészség megőrzésében és a jó közérzet elérésében?
Az alábbi 10 pontos összefoglalóval szeretném megválaszolni azokat a gyakran feltett kérdéseket, amelyeket jelenleg is kapok e-mailben vagy a Facebookon. :)

Tovább a cikkhez >>
Egészségünk megőrzése a növekvő kihívások ellenére
Nem elég, hogy a növekvő elvárások és a rohanó életmód mellett valaki nehezen vagy egyáltalán nem tud ellátáshoz jutni, még amiatt is aggódnia kell, hogy testileg vagy szellemileg romlik az állapota és kiszolgáltatott helyzetbe kerül.

Tovább a cikkhez >>
Gyakori kérdések és válaszok a méhpempővel és más méhészeti termékkel kapcsolatban
Az alábbiakban néhány gyakori kérdésre szeretnék válaszolni, amelyeket a méhek természet adta kincseivel kapcsolatban írnak nekem e-mailben vagy Facebookon.

Tovább a cikkhez >>
Immunerősítés állapotfelméréssel és személyre szabott alkalmazással
Az őszi hideg idő beköszöntével egyre több kérdést kapok azzal kapcsolatban, hogy méhész-természetgyógyászként mit javaslok az immunrendszerünk fokozottabb védelme érdekében.

Tovább a cikkhez >>
Hogyan segíthet a virágpor a jó közérzet elérésében?
A virágpor különleges táplálékkiegészítő, amely számos létfontosságú alkotóelemet tartalmaz az immunrendszer és az egészség megőrzéséhez.

Tovább a cikkhez >>
Ízületi és mozgásszervi problémák esetén mely méhészeti termékeket javaslom külső, belső, illetve kombinált alkalmazásra?
Több olvasóm érdeklődött azzal kapcsolatban, hogy ízületi és mozgásszervi problémák esetén mely méhészeti termékeket javaslom külső, belső, illetve kombinált alkalmazásra.

Tovább a cikkhez >>
Hogyan őrizhetjük meg szellemi frissességünket természetes úton?
A testi-szellemi kiegyensúlyozottság és egészség a legértékesebb kincsünk, amelyet a jelen helyzetben még fontosabb megőriznünk.

Tovább a cikkhez >>
Hogyan kell tárolni a méhészeti termékeket? - válaszok gyakori kérdésekre
Ebben a cikkben olyan gyakori kérdésekre szeretnék válaszolni, amelyek a méhészeti termékek tárolásával kapcsolatosak.

Tovább a cikkhez >>
4+1 tipp időjárás változás okozta kellemetlenségekre és kimerültségre
Hogyan kezelhetjük az időjárás változás okozta kellemetlenségeket, vagy ha kimerültnek, kiegyensúlyozatlannak érezzük magunkat?

Tovább a cikkhez >>
10 tudnivaló az egészségmegőrzésről - Ön tudta ezeket?
A méz antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően nem romlik meg. A kutatók találtak már olyan, több ezer éves méz-leletet is, amely csaknem fogyasztható állapotban volt.

Tovább a cikkhez >>
Hogyan hat a tea?
Ha természetes hatóanyagokról van szó, akkor mindenképpen szót kell ejtenünk a különféle kultúrák által évezredeken át - és jelen korunkban is - kedvelt italról, a teáról.

Tovább a cikkhez >>
Lépések a jobb életminőség felé
Sokszor hallani hogy „csak akaraterőre van szükség” ahhoz, hogy jobb életminőséget elérjünk el, vagy legalább szinten tartsuk állapotunkat. Valóban, folyamatos odafigyelésre van szükség ahhoz, hogy olyan szokásokat és hozzáállást alakítsunk ki, amelyekkel tényleges életmódváltozást érhetünk el. Viszont nem az akaraterővel van a gond ott, ahol nincs megfelelő tájékoztatás. Ezért néhány fontos, alapvető tudnivalóra szeretném felhívni az Ön figyelmét:

Tovább a cikkhez >>
Hogyan kezelhetjük saját magunk a fáradtságunkat, vagy ha testileg-lelkileg kiegyensúlyozatlanok vagyunk?
A fáradtságot és a szellemi kimerültséget több ismert és kevésbé ismert ok is kiválthatja. Az alábbiakban bemutatok négy tippet, amelyet alkalmazva a legtöbb esetben energikusabb állapotot és jobb közérzetet érhetünk el. Ha sikerül rendszeresen alkalmaznia az alábbi pontokat, valódi életminőség javulást tapasztalhat.

Tovább a cikkhez >>
4 + 1 tipp a természetes úton történő fogyáshoz a szervezet megerőltetése nélkül
Az egyik legvitatottabb témák közé tartozik a fogyókúra. Nem kívánok állást foglalni egyik vagy másik ma ismert, neves módszer mellett sem, ehelyett méhész-természetgyógyászként szerzett tapasztalataim és megfigyeléseim alapján leírom mindazokat a módokat, amelyek természetes úton segíthetnek felvenni a harcot a felesleges kilókkal.

Tovább a cikkhez >>
A testi és lelki kiegyensúlyozottság 3 kulcsfontosságú alapja
Az alábbiakban arra a három kulcsfontosságú tényezőre szeretném felhívni a figyelmét, amelyek alapvetően meghatározzák a testi-lelki egészség sikeres fenntartását. Tapasztalatok és visszajelzések alapján a méhészeti termékeinkkel rengeteg sikert érünk el, de azt figyeltük meg, hogy igazán akkor tartós és stabil ez a jó állapot, ha az itt felsorolt pontok mindegyikére kellő figyelmet fordítunk.

Tovább a cikkhez >>
Hogyan könnyíthetjük meg a mozgásunkat?
Sokszor halljuk, hogy akaraterő és kitartás kell mindenhez. Ezzel az ember nem szokott vitatkozni. De ha nem a megfelelő módon próbálunk változtatni egy állapoton – pl. hiányzó vagy hamis információk alapján, akkor egy idő után nem a kitartással és az akaraterővel van gondunk.

Tovább a cikkhez >>
Egyszerű közérzetjavító tipp hideg időkre
Egy egyszerű, de annál hasznosabb közérzetjavító tippet szeretnék Önnek adni: Ha Ön fokozottan érzékeny a hidegre, vagy előfordul, hogy hosszabb ideig a hidegben kell tartózkodnia ...

Tovább a cikkhez >>

Hegyi József, méhész, apiterapeuta