Hogyan készítsünk egészséges mézeskalácsot?


Egy különleges, egészséges mézeskalács receptjével szeretnék most Önnek kedveskedni. Ez a süteményváltozat nemcsak finom, hanem kellemes meglepetés is azok számára, akik az ünnepek alatt még inkább odafigyelnek az egészséges táplálkozásra. :)

Hozzávalók:

50 dkg teljes kiőrlésű, szénhidrát csökkentett vagy egyéb diétás liszt, zabpehely
fél csomag őrölt fahéj
fél csomag őrölt szegfűszeg
25 dkg méz
1 db tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
25 dkg xilit vagy eritrit
15 dkg kókuszzsír
díszítéshez: magvak, pl. dió, mandula, mogyoró, illetve aszalt gyümölcsök: áfonya, sárgabarack



Elkészítése:

Keverjük össze a lisztet a fahéjjal és szegfűszeggel! Melegítsük fel a mézet egy nagyobb edényben, öntsük bele a szódabikarbónát, majd elkeverés után hagyjuk kihűlni, aztán öntsük rá a lisztre! Adjuk az egészhez a tojást, a kókuszzsírt, az édesítőt és gyúrjuk össze! A nyújtás előtt várjunk egy negyed órát, amíg összeérnek az ízek!

Nyújtsuk ki a tésztát kb. másfél cm vastagságúra! Már vehetjük is elő a süteménykiszúró formákat vagy kézzel is formázhatunk egyedi figurákat. :) Miután bőven beliszteztük a tepsit, bekentük tojássárgájával a süteményeket, jöhet a díszítés a magvakkal és aszalt gyümölcsökkel.

Melegítsük elő a sütőt pár percre, majd 165 fokon, alul-felül sütésen süssük meg az egészséges mézeskalácsunkat!



Készítse el Ön is ezt a könnyed, ünnepi finomságot! :)



Hegyi József, méhész, apiterapeuta

(0670) 7764-112






Szeretne még több ilyen hasznos tudnivalót?

Iratkozzon fel itt a tájékoztató sorozatomra! >>


Hegyi József, méhész, apiterapeuta