Hűsítő mézes-dinnyés koktél értékes hatóanyagokkal
Ebben a hőségben a nyár egyik legkedveltebb finomságából készült hűsítő, és a szervezetünkre jótékony hatású koktél receptjével szeretnék Önnek kedveskedni. A természet adta kincsek bőségének köszönhetően változatos módon erősíthetjük nyáron is a szervezetünket, amire évszaktól függetlenül szükség van.
 
										   Hozzávalók:
30 dkg görögdinnye
											1 evőkanál méz - virág- vagy akácméz, - cukorproblémák esetén az Önnek megfelelő édesítőszerrel, és méz nélkül is elkészíthető
											1 citrom vagy lime
											1 cm gyömbér reszelve
											mentalevél
											0,5 l víz
A görögdinnye egy nagyon értékes nyári gyümölcs, C-vitamint és egyéb fontos ásványi anyagokat tartalmaz. Vesetisztító hatásának köszönhetően segíthet megszabadulni a felgyülemlett káros anyagok egy részétől. A görögdinnye nemcsak a nagy melegben kiürült folyadék és értékes anyagok pótlásban lehet hasznos, hanem fogyasztása a bőrünknek is jót tehet.
 
                                          A citrom és a lime antibakteriális hatással bírhatnak, C-vitamin tartalmuknak köszönhetően antioxidánsok. Tisztító hatásuk is van és szintén jó hatással lehetnek a bőrre is.
A gyömbér az emésztés javításában és a gyomor nyugtatásában segíthet. Pl. ha émelygést tapasztalunk, vagy ha puffadástól szenvedünk. Fogyasztásával ellazíthatjuk az emésztőrendszerünk izmait, illetve jelentős immunerősítő és vírusölő hatása is lehet.
A méz a szervezetünk számára hasznos ásványi anyagokat és olyan enzimeket tartalmaz, amelyek segíthetik a testben lezajló különböző folyamatokat, illetve antioxidánsként a test öregedését is lassíthatják. Az enzimeknek köszönhetően a méz antibiotikus tulajdonsággal is rendelkezhet. Az akácról és sok esetben mezei virágokról, gyógynövényekről begyűjtött nektár a mézet természetgyógyászati értékkel ruházza fel.
 
										  Elkészítés:
Tegyük a kimagozott görögdinnyehúst egy turmixgépbe, facsarjuk hozzá a citromot, majd adjuk hozzá a reszelt gyömbért, a mézet és a vizet! Turmixoljuk jól össze, aztán öntsük kancsóba és tegyünk bele néhány mentalevelet. Tehetjük hűtőbe, vagy fogyaszthatjuk kevésbé hidegen is néhány jégkockával, miután állni hagytuk, hogy összeérjenek az ízek. :)
Készítse el és fogyassza egészséggel!
Hegyi József, méhész, apiterapeuta
(0670) 7764-112
 
										 
        							 
											 
										    