Immunerősítő, gyulladáscsökkentő kakukkfüves-mézes tea recept


Bár már nincs messze a tavasz, a gyorsan váltakozó hőmérséklet és a vissza-visszatérő hideg továbbra is megkívánja, hogy fokozottan figyeljünk az immunrendszerünk védelmére.

Ezért egy különleges erősítő tea receptjét szeretném most a figyelmébe ajánlani. Elkészítésével kombinálhatjuk az ismert gyógynövény, valamint a méhek természet adta kincseinek pozitív hatásait.

A mezei kakukkfű legfőképpen immunerősítő és gyulladáscsökkentő tulajdonságáról ismert. Már a népi gyógyászatban is előszeretettel alkalmazták megfázásos tünetek enyhítésére, torokfájásra, köhögéscsillapításra, hurutoldásra vagy orrdugulás megszüntetésére.
A kakukkfüves tea fogyasztása gyerekeknek 2 éves kor alatt nem javasolt, afölött is hígítva ajánlott.



A méz regeneráló és antibakteriális hatásával segíthet az immunerősítésben. Légúti megbetegedések esetén enyhítheti a nyelési nehézségeket és a gyulladt torok fájdalmát, valamint megszüntetheti a nyálkahártyák irritációját.


Elkészítése:

Egy teáskanál szárított kakukkfüvet forrázzunk le 2,5-3 dl forró vízzel! Negyedóra elteltével szűrjük le! Hagyjuk hogy 40 C fok alá hűljön, majd keverjünk bele egy csapott teáskanál mézet! - Cukorbetegek méz nélkül, illetve a megfelelő édesítőszerrel is elkészíthetik.

Ha 10-15 csepp propolisz tinktúrát is adunk hozzá, teánk immunerősítő hatását még tovább fokozhatjuk a méhek kincsének kiváló antibakteriális és erősítő tulajdonságával.

Szükség esetén naponta két alkalommal javaslom az elkészítését és fogyasztását: egy pohárral délelőtt, eggyel pedig este.


Készítse el és fogyassza egészséggel! :)



Hegyi József, méhész, apiterapeuta

(0670) 7764-112






Szeretne még több ilyen hasznos tudnivalót?

Iratkozzon fel itt a tájékoztató sorozatomra! >>


Hegyi József, méhész, apiterapeuta