
A kurkumás latte, vagy más néven arany tej egy tápláló ital, ami nem csupán kellemes ízével, hanem számos egészségmegőrző tulajdonságával is hódít. Természetes segítség lehet torokfájás, megfázás, orrdugulás vagy fejfájás esetén.
Hozzávalók 2 pohárhoz:
0,5 l mandula- vagy kókusztej
1 teáskanál kurkuma por
1 kiskanál kókuszolaj
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet őrölt fekete bors
ízlés szerint méz vagy édesítőszer
A kurkuma gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, a fahéj keringést javító hatásával segíthet a jobb közérzet elérésében. A fekete bors fokozza a kurkuma felszívódását. A kókuszolaj pedig olyan összetevőket tartalmaz, amelyeket a test hőtermelő energiaként tud felhasználni.
Elkészítése:
Egy lábasban, közepes lángon melegítsük fel a választott tejet, közben figyeljünk arra, hogy ne forrjon fel. Adjuk hozzá a kurkumát, a fahéjat, a fekete borsot, és a kókuszolajat. Keverjük simára az összetevőket és főzzük alacsony lángon 5-10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek. Miután 40 °C alá hűlt, adjuk hozzá a mézet (vagy édesítőszert), és keverjük el. Mielőtt tálaljuk, habverővel felverhetjük, hogy habos legyen. Nemcsak ízletes, hanem igazi immunerősítő, melegítő ital is. :)
Készítse el és fogyassza egészséggel!
Hegyi József, méhész, apiterapeuta
(0670) 7764-112
