Gyümölcsös-mentás jeges tea értékes hatóanyagokkal


Ennek a teának az elkészítésével nem csupán egy frissítő-italt kapunk. Valójában nemcsak a hideg hónapokban, hanem az év minden napján fontos odafigyelnünk az immunrendszerünkre. Ha az itt leírt módon és az alábbi összetevőkkel készítjük el a teát, akkor a hozzávalók jótékony hatásai maximális mértékben érvényesülhetnek.

Hozzávalók 2 literhez:

6-8 filter menta-tea (ajánlott jobb minőségűt beszerezni)
egy csokor mentalevél
2-4 evőkanál vegyes virág- vagy akácméz
1 fél citrom, vagy lime
1 cm gyömbér reszelve
szezonális, hűtött gyümölcsök ízlés szerint

Hozzávalók 2 literhez:

A teafiltereket öntsük le 2 liter forró, de nem forrásban lévő vízzel, megóvva ezzel a menta jótékony hatású összetevőit is. Tegyük bele a reszelt gyömbért is és hagyjuk ázni kb. 10-15 percig.

Hűtsük vissza a teát 40 C fok alá, majd ezután ízesítsük a mézzel, hogy a természetgyógyászatilag értékes hatóanyagai megmaradjanak.

Miután elkevertük, facsarjuk bele a citromot vagy lime-ot (vagy vágjuk karikákra), rakjuk bele a mentaleveleket is, majd tegyük vissza a hűtőbe.

Fogyasztáskor ízlésünk szerint gazdagíthatjuk hűtött, szezonális gyümölcsökkel, pl. málnával... stb.

Készítse el és fogyassza egészséggel!



Hegyi József, méhész, apiterapeuta

(0670) 7764-112






Szeretne még több ilyen hasznos tudnivalót?

Iratkozzon fel itt a tájékoztató sorozatomra! >>


Hegyi József, méhész, apiterapeuta