Fájdalomcsökkentés méhpempővel?


Miért marad meg az ízületi és más mozgásszervi fájdalom az orvosi, és sok természetes gyógymód ellenére is?

Teljesen megértem, ha csalódott az egészségével kapcsolatban. De ha ezt az írásomat olvassa, azt kell, hogy mondjam: minden elismerésem az öné. Még most sem hagyja annyiban a dolgot, és ez jó hír. Sokan sajnos nem így tesznek és beleegyeznek abba, hogy „ezekkel a fájdalmakkal már együtt kell élni”. Mi van ha csak annyira lenne szükség, hogy egy kicsit többet tudjunk az ízületekről, és arról, hogyan kell jelenlegi állapottól függően, személyre szabottan alkalmazni a természet adta anyagokat?

Először is mit kell tudnunk mindenféle orvosi szakkifejezés nélkül az ízületekről?


A test összes ízületének lényege a porc. A porc sejtjeinek pedig háromféle aminosavra (a test egyik fajta építőanyaga) van szüksége, hogy előállítsa a kollagén nevű anyagot, aminek köszönhetően a porc rugalmas lesz, nagy nyomásokat bír ki és nem törik el. Kollagén hiányában a porc elveszti rugalmasságát, kopik, megrepedezik. És ez az, ami sajnos fájdalommal jár. A porcsejtek igyekszenek termelni a javítóanyagokat, ezeket az aminosavakat. Viszont egy idő után a porckopás annyira beindulhat, hogy a sejtek már nem tudják felvenni a versenyt ezzel a folyamattal. Az erősen kopott porc nem tudja rendesen ellátni a feladatát, nem képes megfelelően megakadályozni a csontok közötti súrlódást.

A jó hír az, hogy a porcok kopása nemcsak megállítható, hanem javulhat is az állapot.

A méhpempőről már írtam korábban, hogy hányféle anyag található meg benne, ami vagy maga építőanyaga a testnek, vagy pedig a test működéséhez szükséges anyagok termelődését segíti elő. A porcok kopását nemcsak megállíthatja, hanem javíthatja is az állapotot, mivel összetevőivel kiválóan serkenti a kollagén termelődését, ezáltal a porc visszanyerheti állományát és visszakaphatja rugalmasságát. Így ténylegesen van esély a fájdalom csökkenésére. Ugyanakkor a méhpempő egy gyulladásgátló anyag termelődését is serkenti a mellékvesében, aminek hatására pedig az ízület a reumás gyulladt állapotából is regenerálódhat. Ezeket az alapokat ismerve már csak arra van szükség, hogy megnézzük egyénileg milyen mennyiségben és adagokban kell fogyasztani a méhpempőt.


Meddig juthatunk el a természetes gyógymóddal a csontok problémáinak kezelésében?

A porcok állapotának helyreállításához hasonlóan a csont sérülés, törés és a ritkulás gyógyításánál is eredményesen alkalmazhatjuk a méhpempőt. A benne megtalálható egyik anyag a forrasztó csontszövet termelését segíti elő a testben, míg más zsír és fehérje összetevői egymástól eltérő folyamatokkal indítják be a csontok és egyes izmok regenerálódását. Sokat tehetünk a méhpempővel a csontritkulás kezeléséért, mivel annak a hormonnak a termelődését is beindítja, amely hiányának eredménye maga a csontritkulás.

Az ön jelenlegi állapotával kapcsolatos személyre szabott, részletes tájékoztatásért keressen meg!Hegyi József, méhész, apiterapeuta

(0670) 7764-112


Hegyi József, méhész, apiterapeuta