Egészségmegőrzés méhpempővel


Állapotfelmérés előtti alaptudnivalók az egészség természetes megőrzésről, fenntartásról és az immunrendszer erősítéséről

Biztos hallott már sok jót a méhpempőről, a termékenységre való jótékony hatásáról. De hogyan képes általánosan jó állapotban tartani és erősíteni a szervezetet?

Koncentrált szuper-összetételével valójában a test számos folyamatára van jótékony hatással. De nézzük sorban ezeket:

Hogyan segít az immunrendszer megerősítésében?

Amellett, hogy közvetlenül fertőtlenít, antibakteriális összetevőjének köszönhetően hatékonyabbá teszi a fehérvérsejteket a test baktériumoktól való megtisztításában. A méhpempő ennek az összetevőnek az egyetlen természetes forrása. Hatására a szervezet képes megvédeni a beleket is a fertőzéstől, de hasznosítható a szemölcs kezelésében is. Egy, csak a tiszta méhpempőben megtalálható anyag segítségével még a rákos sejtekkel is hatékonyabban lehet szembeszállni. Jól hat a légutakra és a nyálkahártyára, éppen ezért influenza és más fertőzések esetén eredményesen alkalmazható. Az alsó légúti problémák esetében a hörgők megfelelő működéséhez járul hozzá. Savtartalma miatt pedig gombaölő tulajdonsággal is rendelkezik, és képes megfékezni a herpesz vírust.


Milyen életerő növelő hatásai vannak?

Minden joggal nevezhetjük a méhpempőt a hosszú élet csodaelixírjének. Valóssággal újjáépíti a szervezetet, ezáltal felgyorsítja a betegség utáni felépülést. Ugyanakkor már a fiatal szervezet fejlődésében, növekedésében is hatékony. Képes megerősíteni az idősek szervezetét, antioxidánsként a sejtek megújításával lehetővé teszi a test öregedésének lassítását. Mivel a méhpempő összetevőivel mindig ott hat a testben, ahol szükség van rá, elősegíti a szervezet megfelelő tápláléklebontási és anyagcsere folyamatait. Gyenge testalkat, illetve rossz étvágy esetén is alkalmazható étvágyfokozóként.


Miként hat a méhpempő a fáradékonyságra, alvászavarokra?

Alapvető tulajdonsága, hogy egyensúlyt teremt a szervezetben, amely a kimerültség kezelésében is megfigyelhető. Nemcsak a fizikai állóképességet növeli, hanem a szellemi teljesítőképességet is. Önmagában frissítőként, serkentőszerként érvényesül, javítja a koncentrációt, az alvást pedig pihentetővé teszi. Ismert dolog, hogy a test nem megfelelő működése is eredményezhet lehangoltságot, depressziós tüneteket. Ilyen esetben jó szolgálatot tehetünk a méhpempő alkalmazásával a közérzet javításában. Mindemellett egyensúlyba hozza a mellékvese működését és az adrenalin kiválasztást is.


A vérkeringés javítása és a szív védelme

Fontos szerepe van a szívinfarktus megelőzésében, visszafogja az érelmeszesedést, és az értágulást, antioxidánsként megakadályozza, hogy vérrögök alakuljanak ki. Azáltal hogy fokozza a vérkeringést, visszaadja a bőr rugalmasságát is. Számos kutató megerősítette, hogy rendkívül hatásos a vérszegénység kezelésében. Méhpempőt fogyasztva nemcsak a vörös vértestek száma nő meg jelentősen, hanem a vérképződéshez szükséges többi alkotóelemé is.


Mit tehetünk a sebek gyógyítása területén?

Egy megállapítás szerint, a méhpempőnek köszönhetően kétszer olyan gyorsan gyógyulnak a sebek, mint normál esetben. Természetes építő összetevői révén felgyorsítja a sebek forradását, a bőrfelületek újraképződését. Ez a hatás nemcsak külsőleg érvényesül, ugyanis a megrongálódott izomszövetek regenerálódását is elősegíti. A méhpempő annak a vitaminnak is forrása, amely a gyomor- és bélfekélyek gyógyulásához szükséges.

Ahogyan a fentiekből látszik, igen széles a skálája annak, hogy mit tehetünk a méhpempővel az egészség megőrzés és megerősítés területén.

Keressen meg a személyes állapotának felmérésével kapcsolatban, hogy megnézzük, az ön esetében milyen módon kell alkalmazni a méhpempőt!Hegyi József, méhész, apiterapeuta

(0670) 7764-112


Hegyi József, méhész, apiterapeuta