ÉRDEKES ÉS HASZNOS CIKKEK
Lépések a jobb életminőség felé
Sokszor hallani hogy „csak akaraterőre van szükség” ahhoz, hogy jobb életminőséget elérjünk el, vagy legalább szinten tartsuk állapotunkat. Valóban, folyamatos odafigyelésre van szükség ahhoz, hogy olyan szokásokat és hozzáállást alakítsunk ki, amelyekkel tényleges életmódváltozást érhetünk el. Viszont nem az akaraterővel van a gond ott, ahol nincs megfelelő tájékoztatás. Ezért néhány fontos, alapvető tudnivalóra szeretném felhívni az Ön figyelmét:

Tovább a cikkhez >>
Hogyan kezelhetjük saját magunk a fáradtságunkat, vagy ha testileg-lelkileg kiegyensúlyozatlanok vagyunk?
A fáradtságot és a szellemi kimerültséget több ismert és kevésbé ismert ok is kiválthatja. Az alábbiakban bemutatok négy tippet, amelyet alkalmazva a legtöbb esetben energikusabb állapotot és jobb közérzetet érhetünk el. Ha sikerül rendszeresen alkalmaznia az alábbi pontokat, valódi életminőség javulást tapasztalhat.

Tovább a cikkhez >>
4 + 1 tipp a természetes úton történő fogyáshoz a szervezet megerőltetése nélkül
Az egyik legvitatottabb témák közé tartozik a fogyókúra. Nem kívánok állást foglalni egyik vagy másik ma ismert, neves módszer mellett sem, ehelyett méhész-természetgyógyászként szerzett tapasztalataim és megfigyeléseim alapján leírom mindazokat a módokat, amelyek természetes úton segíthetnek felvenni a harcot a felesleges kilókkal.

Tovább a cikkhez >>
A testi és lelki kiegyensúlyozottság 3 kulcsfontosságú alapja
Az alábbiakban arra a három kulcsfontosságú tényezőre szeretném felhívni a figyelmét, amelyek alapvetően meghatározzák a testi-lelki egészség sikeres fenntartását. Tapasztalatok és visszajelzések alapján a méhészeti termékeinkkel rengeteg sikert érünk el, de azt figyeltük meg, hogy igazán akkor tartós és stabil ez a jó állapot, ha az itt felsorolt pontok mindegyikére kellő figyelmet fordítunk.

Tovább a cikkhez >>
Hogyan könnyíthetjük meg a mozgásunkat?
Sokszor halljuk, hogy akaraterő és kitartás kell mindenhez. Ezzel az ember nem szokott vitatkozni. De ha nem a megfelelő módon próbálunk változtatni egy állapoton – pl. hiányzó vagy hamis információk alapján, akkor egy idő után nem a kitartással és az akaraterővel van gondunk.

Tovább a cikkhez >>
Egyszerű közérzetjavító tipp hideg időkre
Egy egyszerű, de annál hasznosabb közérzetjavító tippet szeretnék Önnek adni: Ha Ön fokozottan érzékeny a hidegre, vagy előfordul, hogy hosszabb ideig a hidegben kell tartózkodnia ...

Tovább a cikkhez >>
Hogyan tudunk mi méhészek tisztességesen bánni a méhekkel?
Időnkét felvetődik az a kérdés, hogy miért vesszük el a méhektől a mézüket, virágporukat stb. A laikus ember számára elsőre úgy tűnhet, hogy a legtöbb méhész „kizsákmányolja” a méheket. Azt kell hogy mondjam, hogy ez egy tévhit.

Tovább a cikkhez >>
Kelet-Magyarország újságcikk 2019
A Kelet-Magyarországban 2019. októberben megjelent egy újságcikk rólam és kis szorgos munkatársaimról. 😊 🐝 Örülök, hogy ennek köszönhetően is sokan tudhattak meg többet a méhekről és a természet adta kincseik valódi értékéről.

Tovább a cikkhez >>
Kis munkatársaim hatékonyságának titka
A méhészeti termékekkel elérhető eredményeken túl több oka is van annak, amiért szeretem a munkámat. Az egyik ok, hogy minél több időt töltöttem a méhekkel, annál lenyűgözőbb érdekességeket figyeltem meg náluk. A több mint három évtizedes munkásságom során számos figyelemre méltó dolgot fedeztem fel.

Tovább a cikkhez >>
10 érdekesség a méhekről
Mindig csodálattal gondolok szorgos kis munkatársaimra, nemcsak azokon a napokon, amikor együtt dolgozhatok velük. Szeretnék Önnel megosztani néhány érdekességet a méhekkel kapcsolatban.

Tovább a cikkhez >>
A méhcsaládok életciklusa
Korábban már írtam a méhek fejlődéséről és arról a csodálatra méltó szorgoskodásról, amely már születésüktől kezdve megfigyelhető. Most egy másik megközelítésből szeretném bemutatni kis munkatársaim életét.

Tovább a cikkhez >>
Kell-e félnünk egy közelünkbe telepedett méhrajtól?
Ijesztő lehet egy nagy fürtbe tömörülő, zümmögő méhraj látványa, amely ép valakinek az udvarába, utcájába vagy valamilyen forgalmas helyre telepedett le. Mivel az ember attól fél a leginkább, amiről keveset vagy semmit nem tud, hasznos lehet többet megtudni erről a jelenségről.

Tovább a cikkhez >>
A méhcsalád tagjai: A méhkirálynő
Mit kell tudnunk a méhcsalád legfontosabb tagjáról? Miben különbözik a méhanya a család többi tagjától? Hogyan képes a méhkirálynő több tízezer méhet irányítani?

Tovább a cikkhez >>
A méhcsalád tagjai: A dolgozó méhek
Milyen különleges képességekkel rendelkeznek a dolgozó méhek? Hány dolgozó méh lehet egy méhcsaládban? Mit érdemes tudni róluk?

Tovább a cikkhez >>
A méhcsalád tagjai: A hím, azaz here méhek
Mit érdemes tudni a here méhekről? Miben különböznek herék a dolgozó méhektől? Hogyan termékenyítik meg a hímek a méhkirálynőt?

Tovább a cikkhez >>
Hogyan készítem fel kis munkatársaimat a telelésre?
Valójában a méhek már az akác virágzása után elkezdenek a készülni télre. A méhész egyik alapvető feladata, hogy segítsen nekik ebben, hiszen ez közvetlenül befolyásolja a méhek túlélését, a család állapotát, valamint munkaképességét a következő szezonban. Hogyan segítünk a méhcsaládoknak mi, méhészek felkészülni a télre?

Tovább a cikkhez >>
Hogyan lettek a vadméhekből kis munkatársak?
Hogyan született meg évezredekkel ezelőtt a méhek és az ember barátsága? Azért, hogy további érdekes és hasznos tudnivalókkal segítsem Önt a méhészeti termékek témájában, szeretném bemutatni kis munkatársaim, valamint csodás kincseik alkalmazásának történetét.

Tovább a cikkhez >>
Ősi eledelből terápiás eszköz - A jótékony hatások felfedezése
Mit is jelent az apiterápia és hol kezdték először alkalmazni a történelem során? Számos kultúrából maradtak fent olyan emlékek, amelyek a méhek kincseinek terápiás alkalmazásáról árulkodnak. A méz mellett a propoliszról is beszámolnak ókori írások.

Tovább a cikkhez >>
Kis munkatársaim elődjeinek története és az apiterápia fejlődése
Hogyan alakult tovább kis munkatársaim elődjeinek története és hogyan fejlődött tovább az apiterápia? Az elmúlt évszázadokban számos változás és fejlődés történt az ember és a méhek kapcsolatát illetően. Erről, valamint az apiterápia egyes történelmi vonatkozásairól szól ez a rész.

Tovább a cikkhez >>

Hegyi József, méhész, apiterapeuta