Hogyan könnyíthetjük meg a mozgásunkat?
- 2 fontos tényező:


Sokszor halljuk, hogy akaraterő és kitartás kell mindenhez. Ezzel az ember nem szokott vitatkozni. De ha nem a megfelelő módon próbálunk változtatni egy állapoton – pl. hiányzó vagy hamis információk alapján, akkor egy idő után nem a kitartással és az akaraterővel van gondunk.

Íme két fontos szempont, amelyekre odafigyelve tehetünk valamit azért, hogy a mozgás könnyebb legyen számunkra.

1.

Már többször írtam annak fontosságáról, hogy a lehetőségeinket szem előtt tartva testmozgást is iktassunk be a mindennapjainkba. Ez néha csupán bizonyos tagjaink átmozgatására korlátozódhat.


Azok számára pedig, akik pl. a munkájukból kifolyólag szinte folyamatosan mozognak, ajánlott időnként a megszokottól eltérő mozdulatokat, gyakorlatokat is beiktatni a napirendjükbe.

Ezzel nem rontani akarjuk egy fájó testrész állapotát, hanem javítani. Elsőre kellemetlennek tűnhet, de ezen ismeretek birtokában érdemes tenni egy-egy lépést ebbe az irányba.


Miért fontos az óvatos mozgatás, illetve a megszokottól eltérő mozdulatok alkalmazása pl. fájó ízületek és más testrész esetében?

A mozgásnak köszönhetően aktívabb lesz az anyagcsere, aminek több előnye is van:
- hamarabb a megfelelő helyre jutnak a természetes tápanyagok és a fontos hatóanyagok
- a pangó anyagcseretermékek hamarabb távoznak a gyulladt, problémás terület szövetei közül.Akár a kisebb mozgatásról, akár a megszokottól eltérő tornagyakorlatokról van szó, vegyük figyelembe a fokozatosság elvét: azaz mindig csak egy kicsivel mozgassunk, mozogjunk többet!


2.

Miért fontos a figyelmünket a kezelt testrészre összpontosítanunk, miközben balzsammal vagy krémmel bemaszírozzuk?

Az összpontosított figyelemnek köszönhetően jobban érezzük, érzékeljük a testünket és így az adott testrészt is, ezáltal harmonikusabban működnek azok a folyamatok (pl:keringés, anyagcsere), amelyek során az értékes, természetes hatóanyagok sokkal teljesebben tudják kifejteni jótékony hatásukat.Ennek köszönhetően valóban van esély az adott problémás terület regenerálódására.


Javaslom, tegyen egy próbát Ön is ennek a két fontos alapelvnek az alkalmazásával, - ha eddig még nem próbálta, és figyelje meg az eredményeket!Hegyi József, méhész, apiterapeuta

(0670) 7764-112


Szeretne még több ilyen érdekes tudnivalót?

Iratkozzon fel itt a tájékoztató sorozatomra! >>


Hegyi József, méhész, apiterapeuta