Cukorbetegek szedhetik-e a tiszta méhpempőt és egyéb méhészeti termékeket?


Mivel sokan teszik fel nekem az alábbi kérdéseket, szeretném megválaszolni ezeket, illetve tisztázni az ezekkel kapcsolatos tévhiteket.


Igen! Alkotóelemeit tekintve a tiszta méhpempő teljes mértékben különbözik a méztől, és cukorbetegek is fogyaszthatják. Alkalmazása kifejezetten javasolt cukorproblémák esetén is.

A több mint százféle összetevő – nyomelemek, vitaminok, ásványi anyagok, fehérjék, aminosavak mellett a tiszta méhpempő nem tartalmaz olyan mennyiségben glükózt (szőlőcukrot) illetve fruktózt (gyümölcscukrot), hogy a napi adag fogyasztása (1-2 grammról van szó) bármilyen káros hatással lenne a vércukorszintre.

A tiszta méhpempő összetevőivel mindig ott hat a testben, ahol szükség van rá, elősegítheti a szervezet megfelelő tápláléklebontási és anyagcsere folyamatait. Alapvető tulajdonsága, hogy egyensúlyt teremthet a test folyamataiban, ezért jótékony hatással lehet a vércukorszintre is.

Több konkrét visszajelzést is kaptam már azzal kapcsolatban, hogy a tiszta méhpempő fogyasztásával normalizálódott a vércukorszint is.

Tehát nyugodtan fogyaszthatják cukorbetegek is a tiszta méhpempőt, illetve alkalmazhatják a Royal Méhbalzsamot is az ízületek külső regenerálása céljából.


A tiszta méhpempő mellett milyen más méhészeti terméket fogyaszthatnak a cukorbetegek?

Lényegében a méz kivételével szinte minden mást fogyaszthatnak a méhkaptár kincsei közül, így a propoliszt és a virágport is.


Ha Önnek további kérdése, észrevétele lenne a méhészeti termékek alkalmazásával kapcsolatban, írja meg nekem, szívesen segítek! :)

A tiszta méhpempőhöz és a többi méhészeti termékeim széles választékához
kattintson ide! >> honeyhill.huHegyi József, méhész, apiterapeuta

(0670) 7764-112


Szeretne még több ilyen hasznos tudnivalót?

Iratkozzon fel itt a tájékoztató sorozatomra! >>


Hegyi József, méhész, apiterapeuta