Cukorbetegek szedhetik-e a méhpempőt és egyéb méhészeti termékeket?


Mivel sokan teszik fel nekem az alábbi kérdéseket, szeretném megválaszolni ezeket, illetve tisztázni az ezekkel kapcsolatos tévhiteket.


Igen! Alkotóelemeit tekintve a méhpempő teljes mértékben különbözik a méztől, és cukorbetegek is fogyaszthatják. Alkalmazása kifejezetten javasolt cukorproblémák esetén is.

A több mint százféle összetevő – nyomelemek, vitaminok, ásványi anyagok, fehérjék, aminosavak mellett a méhpempő nem tartalmaz olyan mennyiségben glükózt (szőlőcukrot) illetve fruktózt (gyümölcscukrot), hogy a napi adag fogyasztása (1-2 grammról van szó) bármilyen káros hatással lenne a vércukorszintre.

A méhpempő összetevőivel mindig ott hat a testben, ahol szükség van rá, elősegíti a szervezet megfelelő tápláléklebontási és anyagcsere folyamatait. Alapvető tulajdonsága, hogy egyensúlyt teremt a test folyamataiban, ezért jótékony hatással lehet a vércukorszintre is.

Több konkrét visszajelzést is kaptam már azzal kapcsolatban, hogy a méhpempő fogyasztásával normalizálódott a vércukorszint is.

Tehát nyugodtan fogyaszthatják cukorbetegek is a méhpempőt, illetve alkalmazhatják a Royal Méhbalzsamot is az ízületek külső regenerálása céljából.


A méhpempő mellett milyen más méhészeti terméket fogyaszthatnak a cukorbetegek?

Lényegében a méz kivételével szinte minden mást fogyaszthatnak a méhkaptár kincsei közül, így a propoliszt és a virágport is.

Ha Önnek további kérdése, észrevétele lenne a méhészeti termékek alkalmazásával kapcsolatban, írja meg nekem, szívesen segítek! :)Hegyi József, méhész, apiterapeuta

(0670) 7764-112


Szeretne még több ilyen hasznos tudnivalót?

Iratkozzon fel itt a tájékoztató sorozatomra! >>


Hegyi József, méhész, apiterapeuta