Zazi, amióta csak az eszét tudta, erre a napra várt. Elégedetten gondolt vissza arra, hogy bár élete első napjaiban még nem engedték el otthonról, de már akkor is szorgalmasan építette a lépet. Büszkeséggel töltötte el, hogy olyan fontos munkát is rábíztak, mint a kaptár tisztán tartása. Megbízhatóságát mutatta, hogy még csak egy hetes volt, amikor már felvállalta az utódok gondozásának felelősségteljes feladatát. Két hetesen pedig nem kisebb biztonsági megbízatást kapott, minthogy őrizze és védelmezze a bejáratot az idegen betolakodóktól.

De visszatérve a mai napra, Zazi ezen a reggelen a szokásosnál is lelkesebben ébredt, ugyanis ma lett épp három hetes. Ez pedig azt jelentette, hogy végre nekivághatott a nagyvilágnak. Fogta hát kis kosárkáját, becsapta maga mögött a kaptár ajtaját és kirepült. „Boldogsáááág!”- kiáltott bele a távolba. Tudta, hogy meg sem áll majd a célig, amiről már oly sokat hallott az öregektől. Arra a helyre megy, ahol minden csupa virágpor és nektár. Ahol az álmok valóra válnak: a Mézdombra. Fülig érő mosollyal az arcán repült kilométereken át. Amikor megérkezett, még a száját is eltátotta a rengeteg gyönyörű, színes virág láttán. „Álommunka” – sóhajtotta lenyűgözve. Rászállt az első virágra és érezte, ahogy a színes virágpor rátapad a testére. „Ez ám a jó élet!” – gondolta boldogan. Napkeltétől napnyugtáig ingázott a kaptár és a mező között. Ha jól számolta, összesen 2050 virágot látogatott meg. Amikor eljött az este, és lefekvéshez készülődött, egy idősebb méh lépett oda hozzá egy oklevéllel. „Gratulálunk, Zazi! Te vagy a nap dolgozója!” – mondta. Zazi a meghatottságtól párás szemekkel vette át a szépen díszített elismerést, melyen a királynő mézes pecsétje díszelget. Úgy aludt el, hogy az oklevelet a mellkasához szorította. Akkor még nem is sejtette, hogy milyen izgalmas kaland vár rá másnap…Ha tetszett Önnek ez a kis történet és szokott gyerekeknek, unokáknak mesélni, mesét felolvasni, és kíváncsi a folytatásra, a következő részért figyelje a Facebook oldalunkat! :)Üdvözlettel:
Hegyi József, méhész, apiterapeuta

(0670) 7764-112


Mi az, amit Ön ténylegesen tehet azért, hogy fiatalos és egészséges maradjon? Hogyan kell szedni a méhpempőt? Mit kell tudni a propoliszról, virágporról és a mézről?

Ha még nem tette, iratkozzon fel itt a tájékoztató sorozatomra! >>


Hegyi József, méhész, apiterapeuta