Egy napsütéses vasárnap délután két öregúr ült a parkban a jó levegőn és élvezték a környezet megnyugtató szépségét és a szorgos méhek döngicsélését. Egy sakktábla fölé hajoltak és annyira elmélyedtek a játékban, hogy hosszú percekig egyetlen szót sem szóltak egymáshoz. Aztán hirtelen az egyikük megtörte a csendet:

- Zolikám, hallom beiratkoztatok egy tánciskolába a feleségeddel.

- Hohó! Még, hogy beiratkoztunk! Már olyanokat tudok, hogy ha meglátnád, csak ámulnál.

- Na, ne hülyéskedj! Mutass valamit!

Zoli bácsi felállt és kacifántos mozdulatokat tett a kezével, miközben előre-hátra lépkedett. Játékostársa bólogatva figyelte az előadást. Azonban volt itt még valaki más is. Zazi is a parkban döngicsélő méhek között volt, aki önfeledten szállt virágról virágra. Éppen egy illatos virágágyás felől érkezett, amikor elé került az öregúr. Zazit eléggé összezavarta a hadonászás. Megpróbálta kikerülni az öreget jobbról, de az hirtelen fordult egyet és újra előtte állt. Zazi meglepetten hátrahőkölt, aztán nekiindult, hogy tovább menjen, de Zoli bácsi kalimpáló mozdulata majdnem fejbe vágta. Zaziban felébredt a gyanú, hogy ez valamiféle támadás lehet, egyenesen ellene. Nem sokat gondolkodott, megcélozta az öreg rövidnadrágos lábát. A következő pillanatban a fullánkjával megszúrta a 80 éves öregúr térdét. Szerencsére Zazi azon kevesek közé tartozott, akiknek szúrás után nem szakad ki a fullánkja.

- A kutya fáját! Ez megcsípett! – kiáltott fel Zoli bácsi.

Zazi gyorsan tovább állt, az öreg férfi pedig visszaült a helyére és a szúrás helyét dörzsölgette.

- Remélem, nem fogok lesántulni! – csóválta a fejét. – Nem jönne jól, mert ma is megyünk Julikával táncolni.

Ránézett az órájára és rájött, hogy indulnia is kell. Egy óra múlva már vidáman pörgött-forgott a feleségével a szokásos hangulatos zenére. Egy valamire azonban felfigyelt, hogy a térde most nem fájt, mint annak előtte. Zazi önvédelmi szúrása elmulasztott egy sok éve tartó testi problémát. Zoli bácsi úgy ropta egész este, mint 20 éves korában, amikor Julika néninek udvarolt.Ha tetszett Önnek ez a kis történet és szokott gyerekeknek, unokáknak mesélni, mesét felolvasni, és kíváncsi a folytatásra, a következő részért figyelje a Facebook oldalunkat! :)Üdvözlettel:
Hegyi József, méhész, apiterapeuta

(0670) 7764-112


Mi az, amit Ön ténylegesen tehet azért, hogy fiatalos és egészséges maradjon? Hogyan kell szedni a méhpempőt? Mit kell tudni a propoliszról, virágporról és a mézről?

Ha még nem tette, iratkozzon fel itt a tájékoztató sorozatomra! >>


Hegyi József, méhész, apiterapeuta