Józsi gazda „kis munkatársaim”-nak hívta a méheket. Minden méh büszke volt arra, hogy az ő emberük, a méhész úgy tekint rájuk, mint szorgos szakemberekre. Illetve, szakméhekre. Ezt a megtisztelő címet pedig nem csupán szakmai hozzáértésükkel vívták ki, hanem szigorú, már-már katonás életmódjukkal is.

A kaptárban minden reggel névsorolvasással kezdődött. Ezt egy rangidős méh tartotta, akire minden dolgozó felnézett. Zazinak ezen a reggelen majdnem sikerült elkésnie eme fontos napindító eseményről. Ennek pedig az volt az oka, hogy kissé elmerengett, miközben a fekhelye fölé kiakasztott oklevelét csodálta. Ám amikor felhangzott az erőteljes hangerejű „Néééévsooor!” felkiáltás, egyetlen pillanat alatt észhez tért és olyan gyorsan repült a helyére, mintha valaki üldözte volna.

„A sorakozó után Zazi egy jó barátjával, Zorkával együtt indult el Mézdombra. Imádtak együtt nevetgélni, történeteket mesélni egymásnak, de amit a legjobban kedveltek, az a barkóba volt.

- Akkor most gondolj te valamire, én pedig kitalálom – mondta Zorka, repülés közben.
- Jó! Meg is van! – felelte rövid gondolkodás után Zazi.
- Oké. Tárgy?
- Nem.
- Fogalom?
- Igen.
- Jó. Lássuk csak… ez egy pozitív dolog?
- Igen.
- Helyszínekkel kapcsolatos fogalom?
- Részben.
- Munkával kapcsolatos?
- Igen.
- Ez valami olyan, amit mi imádunk csinálni?
- Igen.
- Mézgyűjtés?
- Igeeen! Kitaláltad! – örvendezett Zazi.
- Imádom ezt a játékot! – lelkesedett Zorka.

Közben megérkeztek Mézdombra. Újra megcsodálták a gyönyörű tájat, mélyeket szippantottak az oxigéndús levegőből és élvezték a napsütést. Azt is megbeszélték, hogy a hazafelé úton majd Zorka fog valamire gondolni és Zazi fog találgatni. Azon a napon különösen édes nektárt adtak a virágok a két vidám méhecskének.

A következő részben egy fontos hírről fognak értesülni kis munkatársaim. :)Ha tetszett Önnek ez a kis történet és szokott gyerekeknek, unokáknak mesélni, mesét felolvasni, és kíváncsi a folytatásra, a következő részért figyelje a Facebook oldalunkat! :)Üdvözlettel:
Hegyi József, méhész, apiterapeuta

(0670) 7764-112


Mi az, amit Ön ténylegesen tehet azért, hogy fiatalos és egészséges maradjon? Hogyan kell szedni a méhpempőt? Mit kell tudni a propoliszról, virágporról és a mézről?

Ha még nem tette, iratkozzon fel itt a tájékoztató sorozatomra! >>


Hegyi József, méhész, apiterapeuta