Hatalmas buli volt a kaptárban. A teljes méh társaság egy tömegben gyűlt össze. Egyik lábukkal energikusan dobbantottak, miközben két másik lábukat tapsra csapták össze. A háttérben egy népszerű lemezlovas méh – név szerint DJ Dongi – adta a talpalávalót. Az emberek köreiben ismeretes táncos szórakozóhelyeket megszégyenítő hangulat tombolt.

Zazit teljesen magával ragadta az emelkedett érzés. Ő is tapsolt és dobbantott, néha pedig még hangosakat is kurjangatott, mint jó néhány társa. Mindenki arccal a kaptár bejárata felé fordult. Az egész hasonló volt ahhoz, mint amikor egy koncert fellelkesült közönsége várja, hogy végre színpadra lépjen kedvenc énekesük. Valójában ők is vártak valakit. Egy olyan méhet, aki hamarosan meg fog érkezni és valami igazán fontos dolgot fog csinálni.

Pár pillanat múlva kivágódott a kaptár ajtaja és szinte berobbant rajta a várva várt illető. Nem szólt egy szót sem. Attól valami sokkal különösebbet tett: táncolni kezdett. Na, de még hogy! Úgy riszálta a potrohát, hogy olyat még nem látott senki. A tömeg csak bámulta őt, szinte megbabonázva. „Micsoda tehetség!” – hangzott fel többek szájából az elismerés. A fantasztikus táncos nyolcast formázó alakzatokat írt le mozgásával. Technikája vetekedett Elvis Presleyével.

Egyszer csak, mindenki elkezdte őt utánozni. Zazi meghökkenve vette észre magán, hogy érti, amit lát. Ez a tánc azt jelenti, hogy van egy jó kis virágzó terület, keleti irányba, úgy 3,2 kilométerre. Ez ám a jó hír!

Amikor már mindenki együtt ropta, a tömeg hirtelen megindult előre. Az összes dolgozó méh kirepült a kaptárból és meg sem állt a felderítő méh által eltáncolt célig. Zazi tele volt életkedvvel és úgy érezte, hogy nincs jobb dolog a világon, mint méhnek lenni.


A következő részből kiderül, mi kerül a kaptár falára. :)Ha tetszett Önnek ez a kis történet és szokott gyerekeknek, unokáknak mesélni, mesét felolvasni, és kíváncsi a folytatásra, a következő részért figyelje a Facebook oldalunkat! :)Üdvözlettel:
Hegyi József, méhész, apiterapeuta

(0670) 7764-112


Mi az, amit Ön ténylegesen tehet azért, hogy fiatalos és egészséges maradjon? Hogyan kell szedni a méhpempőt? Mit kell tudni a propoliszról, virágporról és a mézről?

Ha még nem tette, iratkozzon fel itt a tájékoztató sorozatomra! >>


Hegyi József, méhész, apiterapeuta