Izgalmas nap virradt a kis kaptárlakókra. Ma mindenki szerette volna megmutatni, hogy mennyire kreatív. A lelkes méhek propolisszal töltötték meg a kosárkáikat a lábaikon és a kaptár belső falának egy kijelölt felületéhez léptek. A propolisz, vagy más néven méhszurok egy ragacsos, gyantaszerű anyag. Ez volt a hamarosan kezdődő művészeti verseny egyik fő eleme.

- Mindenki készen áll? – kérdezte egy idősebb dolgozó egy harangvirág tölcsérrel a kezében.
- Igeeen! – harsogta vidáman a kis csapat.
- Akkor staaaart! – kiáltotta, és hatalmasat fújt a virágtrombitába.

Szédületes sebességgel folyt az alkotómunka. A méhek a propolisszal a kaptár falára pingáltak. A sárgásbarna, kellemes illatú anyagból különféle alakzatok rajzolódtak ki. Lehetett itt találkozni házzal, napocskával, virággal és többen a mézet is lefestették. Amikor mindenki végzett, a trombitát megfújó méh újra előlépett.

- Most pedig nézzük meg, ki lesz a nyertes!

Közösen végigsétáltak és megcsodálták egymás alkotásait. Az egyikhez érve, egyszerre lehetett hallani az őszinte elismerés hangját, amit egyöntetűen kinyilvánítottak: „Bzzzzzzzzz!” Bizony, a kép valóban nagyszerű volt. A méhkirálynőt ábrázolta. Nem is csoda, hogy ez lett a verseny győztese.

Miután lezárult az esemény és kiválasztották a győztes alkotást, most már egyenletesen dolgozták el a propoliszt a kaptár belső falán. Hiszen, a művészet mellet a legfontosabb az egészséges környezet. És mi mással lehetne ezt jobban elérni, mint a propolisszal, ami távol tartja a káros baktériumokat, vírusokat és gombákat. Ezzel lehet elvégezni a kaptár tömítését és a fertőtlenítést is. Az emberek is pont ezért szeretik és használják: mert nekik is segít. Ugye, milyen jól teszik?Ha tetszett Önnek ez a kis történet és szokott gyerekeknek, unokáknak mesélni, mesét felolvasni, és kíváncsi a folytatásra, a következő részért figyelje a Facebook oldalunkat! :)Üdvözlettel:
Hegyi József, méhész, apiterapeuta

(0670) 7764-112


Mi az, amit Ön ténylegesen tehet azért, hogy fiatalos és egészséges maradjon? Hogyan kell szedni a méhpempőt? Mit kell tudni a propoliszról, virágporról és a mézről?

Ha még nem tette, iratkozzon fel itt a tájékoztató sorozatomra! >>


Hegyi József, méhész, apiterapeuta