A kis szorgos kaptárlakók olyan szép eredményeket értek el a héten, hogy jutalmul, munka utánra szerveztek maguknak egy kis szórakozást. A rendezvény egy nagy nevettetővel kezdődött. Egy vidám, mindenki által kedvelt méhecske színes virágszirmokból készült kalapban kiállt a többiek elé és vicceket kezdett mesélni:

A méhek mindig is szerették a bogarakról, rovarokról szóló vicceket, így a fellépő egy ilyennel indította az estét.

És ezt ismeritek?
A bogarak fociznak a réten. A hőscincér odamegy az egyik padon ülő bogárhoz és megkérdezi tőle:
– Te miért nem játszol?
– Nem látod? Én vagyok a CSEREbogár…

A méhek dőltek a nevetéstől. A nagy nevettető máris egy találós kérdéssel folytatta:
– Mi az, ami lehetetlen egy méh iskolában?
– ???
– Szorgalomból rossz jegyet kapni!

A méheknek potyogott a könnyük a nagy nevetéstől. Ez így ment még vagy 15 percen keresztül, végül hatalmas taps közepette levonult a nagy mókamester.

Aztán következett a szórakoztatás másik nagymestere, a bűvész méh. Apró kis méhviasz golyócskákat dobált fel a levegőbe, amiket aztán ügyesen elkapott. Majd egy fiatal méh csápja mögül elővarázsolt egy kisebb virágszirmot. Aztán egy akáclevéllel letakart néhány virágporszemet, háromszor körbejárta, és amikor lerántotta a levelet, a virágpor helyett egy darab méhkenyér volt ott. Hatalmas sikert aratott.

Végül következett az est fénypontja. A legnagyobb elismerés. Egy idősebb méh a többi elé állt és bejelentést tett: „Megjött Józsi gazdánk! A mi kaptárunkhoz érkezett. Mivel a héten csodalatos eredményünk volt, biztosan meg fog dicséri bennünket.”

Az elégedett gazda kitartott tenyerére büszkén szálltak a lelkes kis munkatársak. Józsi méhész kedvesen rájuk mosolygott és elindult velük egy sétára. A méhek számára ez felért a dobogó legfelső fokával. A gondos méhész a tenyerén hordozza szorgos munkatársait. Bizony boldog a méhek élete!



Ha tetszett Önnek ez a kis történet és szokott gyerekeknek, unokáknak mesélni, mesét felolvasni, és kíváncsi a folytatásra, a következő részért figyelje a Facebook oldalunkat! :)



Üdvözlettel:
Hegyi József, méhész, apiterapeuta

(0670) 7764-112






Mi az, amit Ön ténylegesen tehet azért, hogy fiatalos és egészséges maradjon? Hogyan kell szedni a méhpempőt? Mit kell tudni a propoliszról, virágporról és a mézről?

Ha még nem tette, iratkozzon fel itt a tájékoztató sorozatomra! >>


Hegyi József, méhész, apiterapeuta