Zizi, a fiatal méh egy reggel arra ébredt, hogy beteljesíti legnagyobb álmát és felcsap kalandornak. Úgy tervezte, hogy elhagyja a kaptárukat és nem visz magával csak némi virágport és egy kis mézet az útra, mert így a legizgalmasabb. Nagy vágya volt, hogy elrepüljön Párizsba, a színes virágok városába. Arról álmodozott, hogy saját szemével nézi meg a kaptárakat az toronyházak tetején, amit el sem tudott eddig képzelni. Erről akkor hallott, amikor egy francia méhésztől megérkezett Zoé és családja a méhészetükbe. Azért hozta ilyen messziről Józsi gazda őket, hogy színesítse a csapatukat.

Zizi esténként jegyzeteket készített a hallottak alapján arról, hogy miket fog ott csinálni. A listáján szerepelt: megszállni az ötcsillagos kaptár hotelben, ahol az ágyak a legpuhább virágszirmokból vannak, az étel pedig a legédesebb nektárokból; berepülni a parkokat, kastély kerteket, ahol a legkáprázatosabb virágok ontják magukból a csodálatos illatokat és az ínycsiklandó nektárt; fölrepülni az Eiffel torony tetejére és onnan kiválasztani a legragyogóbb mezőt...

Eljött hát a nap, amikor minden megváltozik. Várja őt Párizs. Zizi már a kaptár ajtajában állt, amikor megérezte a méhkirálynő semmihez sem hasonlítható megnyugtató feromonját. Ez a kémiai anyag képes arra, hogy összetartsa és vezesse a méhcsaládot a közös célok, a mézgyűjtés és a túlélés érdekében.

Zizi egy pillanatra megtorpant. Még egyszer átgondolta a dolgot. Arra jutott, hogy bár Párizs bizonyára igen szép és csillogó, de egy valami egészen biztos nincsen ott. Ez pedig az ő méhcsaládja. És ott nem is tudna a barátaival együtt kirepülni a gyönyörű mezőkre. Ez pedig borzasztóan hiányozna neki. Mindent összevetve, a legjobb döntés az, ha marad. Érezte, hogy boldog nyugalom tölti el. Majd talán egyszer elmegy Párizsba közösen a családjával. Most várja őt a csodás, virágokkal teli rét.Ha tetszett Önnek ez a kis történet és szokott gyerekeknek, unokáknak mesélni, mesét felolvasni, és kíváncsi a folytatásra, a következő részért figyelje a Facebook oldalunkat! :)Üdvözlettel:
Hegyi József, méhész, apiterapeuta

(0670) 7764-112


Mi az, amit Ön ténylegesen tehet azért, hogy fiatalos és egészséges maradjon? Hogyan kell szedni a méhpempőt? Mit kell tudni a propoliszról, virágporról és a mézről?

Ha még nem tette, iratkozzon fel itt a tájékoztató sorozatomra! >>


Hegyi József, méhész, apiterapeuta