Mézes turmix erőnlét javításhoz és fogyókúrához


Most egy igazi erőnlétjavító, hatóanyagokban és rostokban gazdag, természetgyógyászatilag is értékes, mézes cékla-répa-narancs turmix receptjét írom le.

Hozzávalók egy fél literes turmixhoz:

1 cékla
1 nagyobb narancs
1 sárgarépa
víz
egy evőkanál méz – akác- vagy vegyes virágméz

A nagy meleg sokszor étvágytalanságot is eredményezhet, ezért jobban esik egy ilyen finom, tápláló ital elfogyasztása. Ha pedig reggeli helyett isszuk, vagy ebédig elkortyolgatjuk, maximális mértékben kihasználjuk a cékla és répa tisztító hatását, miközben egy étkezést is helyettesítünk vele. Ezáltal a természetes fogyókúránkat is megvalósíthatjuk, ha ez a célunk. Mivel a magas rosttartalom telítettséget okoz, kevésbé fogunk megéhezni utána.Ezzel a vörös színű turmixszal fontos élő enzimeket juttatunk a szervezetbe, amelyek a táplálékok általános felszívódását segítik elő. Az enzimek olyan nyagok, amelyek nélkül tulajdonképpen nincs élet, hiszen minden egyes kémiai folyamat, amely a testben lezajlik csak általuk tud megvalósulni. Ezek egyfajta katalizátorok (folyamatgyorsítók) a szervezet számára, melyek segítik a regenerációt.


A hozzávalókról:

A cékla és a répa tisztító hatású, bővelkednek antioxidánsokban és ásványi anyagokban. A cékla magas vastartalmának köszönhetően segít a vérképzésben. A zöldségek közül a leghatékonyabban a céklából szívódik fel a vas a szervezetbe. A sárgarépa csökkenti a felfúvódást, emésztési problémák esetén is hasznos segítség lehet, még önmagában is.

A narancsnak jó gyomorerősítő, étvágyjavító, emésztést serkentő és vértisztító tulajdonsága van, ízével pedig tovább gazdagítja a turmixunkat.

A méz is jól illik a turmix ízkombinációjához, értékes összetevői az itt bemutatott zöldségek és a narancs hatóanyagaival együtt igazán jót tesznek a szervezetnek.


Elkészítése:

Pucoljuk meg a zöldségeket és a narancsot, majd vágjuk kisebb darabokra. A narancsot tegyük először a turmixgépbe, majd jöhetnek a zöldségek több adagban. Folyamatosan adagoljuk hozzá a vizet úgy, hogy közben várjuk meg, amíg a gép teljesen elturmixolja az éppen behelyezett répa- és cékladarabokat. Tegyük bele a mézet is és turmixoljuk teljesen simára az egészet.Fogyaszthatjuk rögtön és betehetjük hűtőbe is néhány órára, miközben még inkább összeérnek a hatóanyagok - de ebben az esetben fogyasztás előtt jól rázza fel.

Készítse el és fogyassza egészséggel!Hegyi József, méhész, apiterapeuta

(0670) 7764-112


Szeretne még több ilyen hasznos tudnivalót?

Iratkozzon fel itt a tájékoztató sorozatomra! >>


Hegyi József, méhész, apiterapeuta