4 + 1 tipp a természetes úton történő fogyáshoz a szervezet megerőltetése nélkül


Az egyik legvitatottabb témák közé tartozik a fogyókúra. Nem kívánok állást foglalni egyik vagy másik ma ismert, neves módszer mellett sem, ehelyett méhész-természetgyógyászként szerzett tapasztalataim és megfigyeléseim alapján leírom mindazokat a módokat, amelyek természetes úton segíthetnek felvenni a harcot a felesleges kilókkal.


1. Finomított cukrok és szénhidrátok mellőzése:

Lehetőleg kerüljük a finomított cukrok és szénhidrátok túlzott fogyasztását! Az emberi test normál működéséhez fehérjedús táplálkozásra van szükség friss zöldségekkel és rostokkal.

A finomított szénhidrátokkal - az édességekkel, cukrozott üdítőitalokkal a szervezet nem tud mit kezdeni, így a hirtelen jött cukormennyiséget elraktározza, méghozzá zsír formájában.


2. Kálium fogyasztása

A súlyfeleslegtől való megszabadulás egyik akadálya a káliumhiány is lehet. Ha ugyanis a szervezet sóraktárai fel vannak töltve, akkor a só megköti a vizet a testben, ami szintén plusz súlyként jelentkezik. Amikor megfelelően pótoljuk a káliumot – aminek vízhajtó tulajdonsága is van -, akkor a szervezet könnyebben elengedi a felgyülemlett vizet.


3. Zsír fogyasztása

Az egyik legnagyobb átverés, amit manapság el akarnak hitetni az emberekkel, az az, hogy a zsír hizlal. Valóban sok kalória található benne, viszont ez soha nem fog további felesleges zsírrá alakulni a szervezetben. Az emberi testnek szüksége van a jó minőségű zsírra is a megfelelő működéshez ugyanúgy, mint például a rostokra. Kevésbé közismert, hogy a test azért is ragaszkodik az elraktározott zsírhoz, mert nem kap rendszeres utánpótlást belőle.


4. Mozgás – tornáztatás a lehetőségek keretein belül

Erről is volt már szó korábbi írásaimban. A megfelelő anyagcsere egyik elengedhetetlen feltétele a rendszeres testmozgás vagy legalább az óvatos tornáztatás. Egy fájó ízületet esetében nem arról van szó, hogy újabb nehézséget akarunk okozni az egyébként is problémás testrésznek. Azonban szükséges a végtagok mozgatása, de szigorúan csak a lehetőségek keretein belül, így is fokozzuk az anyagcserét a fogyás érdekében.

+1. Megfelelő mennyiségű C-vitamin fogyasztása

Kevésbé közismert az is, hogy a C-vitamin hiányának egyik jele a sóvárgás az édességek és bizonyos ételek után, ami végül szintén súlyfeleslegekhez vezethet. Ennek orvoslására fogyasszunk rendszeresen C-vitamint is.
Egy felnőttnek naponta minimum 1000 mg ajánlott. Ehhez valószínű nem fogunk minden nap megenni több, mint 2 kg citromot, vagy majdnem 5 kg paradicsomot – ugyanis ma már ennyire lecsökkent a zöldségek és gyümölcsök vitamintartalma.
De szerencsére napjainkban nagyobb mennyiségben és elérhető áron beszerezhetjük azokat a vitaminokat, amelyek tulajdonságaikat tekintve hasonlóak a zöldségekben és gyümölcsökben találhatókkal. Így megfelelő mennyiségű C-vitamint juttathatunk a szervezetbe.
Ön is kipróbálhatja, ha éppen valamilyen édességet kívánna, hogy bevesz 1000 mg C-vitamint. Ha nem múlt el a sóvárgás, vagy csak enyhült, akkor bevehet még 1000 mg-ot. Ezt lehetőleg délelőtt vagy a nap folyamán vegye be, ugyanis a C-vitamin élénkít is.

Ha Ön éppen azon dolgozik, hogy megszabaduljon súlyfeleslegtől, javaslom, hogy az itt bemutatott pontokból alkalmazzon annyit, amennyit csak tud – lehetőleg mindet -, hogy könnyebben elérhesse a kívánt eredményeket!Hegyi József, méhész, apiterapeuta

(0670) 7764-112


Szeretne még több ilyen hasznos tudnivalót?

Iratkozzon fel itt a tájékoztató sorozatomra! >>


Hegyi József, méhész, apiterapeuta