Frissítő zöldségturmix élő enzimekkel


Fülledt időben különösen hasznos lehet az alábbi zöldségturmix, amellyel nem csak felfrissülhetünk, hanem a szükséges élő enzimeket is pótolhatjuk. :)



A hatékony egészségmegőrzéshez hozzátartozik, hogy lehetőleg napi szinten fogyasszunk friss zöldségeket, ugyanis ezekben találhatók olyan élő, azaz aktív enzimek, amelyek ténylegesen ki tudják fejteni az alapvető testi folyamatokhoz szükséges hatásukat.

Enzimek nélkül valójában nincs élet. Ezek olyan anyagok, amelyekre katalizátorként, azaz folyamatgyorsítóként tekinthetünk. Enzimek gyorsítják fel a szükséges anyagátalakulást, sok esetben pedig egyáltalán lehetővé teszik, hogy bizonyos kémiai folyamatok megfelelően lejátszódjanak a szervezetünkben.




Az alábbi zöldségturmix is tökéletesen megfelel az élő enzimek pótlására, mindemellett frissítőként is fogyaszthatjuk.


Hozzávalók 1 adaghoz:

1 alma,
1 banán - aki fogyókúrázik és kevesebb kalóriát szeretne bevinni, kihagyhatja,
1 közepes méretű sárgarépa,
1 marék madársaláta,
1 marék bébi spenót,
- ízlés szerint lime-ot, vagy egy kis reszelt gyömbért is tehetünk hozzá,
fodros kel és római saláta - ezekből kevesebb is elég,
fél liter tisztított víz, vagy mentes ásványvíz





Elkészítése:

Meghámozunk, feldarabolunk egy almát és egy közepes méretű, érett banánt, - de ez utóbbi helyettesíthető akár avokádóval, vagy ki is hagyható. Ezt követően sárgarépát karikázunk hozzá, majd következnek a zöld levelek: a madársaláta, a bébi spenót, a fodros kel és a római saláta. Öntsünk hozzá fél liter tisztított vizet vagy mentes ásványvizet, majd turmixoljuk össze.

Készítse el és fogyassza egészséggel!






Hegyi József, méhész, apiterapeuta

(0670) 7764-112






Szeretne még több ilyen hasznos tudnivalót?

Iratkozzon fel itt a tájékoztató sorozatomra! >>


Hegyi József, méhész, apiterapeuta