Mézes-grapefruitos immunerősítő meleg ital


A természet adta kincsek bőséges tárházának köszönhetően szerencsére változatos módon erősíthetjük fel a hideg időkre szervezetünket. Egy olyan immunerősítő ital receptjét hoztam Önnek, amely nemcsak egészséges, hanem kellemesen fel is melegít bennünket! :)

Hozzávalók fél literhez:

3-4 nagyobb rózsaszínű grapefruit
1-3 evőkanál méz - virág- vagy akácméz, cukorproblémák esetén az Önnek megfelelő édesítőszert alkalmazza
gyömbér
1 citrom
0,5 l meleg víz
mentalevél



A grapefruit kiváló antioxidáns és a többi citrushoz képest bőven tartalmaz C-vitamint, illetve gazdag A-vitaminban is. Sokan előszeretettel fogyasztják fogyókúrához is, mivel a gyümölcsben lévő rost eltelíti a gyomrot, emellett egyes összetevők gátolják a szervezetben a cukor és más szénhidrátok elraktározását és zsírrá alakulását. A grapefruit enzimekben gazdag és májtisztító hatásairól is ismert.

A többi hozzávalóval együtt kevésbé érvényesül a grapefruit kesernyés íze, így azok is próbát tehetnek vele, akik egyébként pont emiatt nem szokták ezt a citrusfélét fogyasztani.



A méz jótékony hatásainak bemutatásával már találkozhatott korábbi írásaimban, a gyömbérről és a citromról pedig itt írtam:

>> mezgyogyasz.hu/immunerosites-hazilag


Elkészítés:

Facsarjuk ki az összes grapefruitot és a citromot egy kancsóba! Reszeljünk bele gyömbért majd adjuk hozzá a mézet/édesítőszert! Öntsük fel meleg vízzel, majd tegyünk bele néhány mentalevelet. Ügyeljünk rá, hogy 40 C-tól ne legyen forróbb, hogy amennyire csak lehet megőrizzük a hozzávalók értékes hatóanyagait.

Készítse el és fogyassza egészséggel!



Hegyi József, méhész, apiterapeuta

(0670) 7764-112






Szeretne még több ilyen hasznos tudnivalót?

Iratkozzon fel itt a tájékoztató sorozatomra! >>


Hegyi József, méhész, apiterapeuta